Brandstoffen

Onze maatschappij is in de loop der jaren sterk afhankelijk geworden van fossiele brandstoffen. Wij zien het als onze taak dit product volgens de beste voorwaarden en tegen een zo laag mogelijke prijs aan te bieden. Onze leveringen zijn dan ook afgestemd op de behoefte die er is.

Brandstof is een milieuvriendelijk product, echter door verbranding ontstaan schadelijke stoffen. Een van onze doelstellingen is dat wij mede bijdragen aan schone producten die op een verantwoorde wijze door particulieren en bedrijven ingezet kunnen worden. Daarbij zullen wij altijd blijven zoeken naar de mogelijkheden om een maatschappelijk verantwoord product aan te bieden.

Als bedrijf en als particulier kunt u brandstof tanken via onze SuperTank tankstations tegen de laagst mogelijke prijs. Voor bedrijven met een eigen opslag-/tankfaciliteit rijden dagelijks de tankauto’s van SuperOil door heel Flevoland en omstreken; het (na)vullen van uw tankinstallatie, koop of huur, is daarmee eenvoudig, snel en voordelig.


Diesel PureEN590 HVO/BTL Euro Loodvrij 95

Diesel

Dieselolie of gasolie, kortweg diesel, is de brandstof van dieselmotoren. Dieselolie is een aardolieproduct. De stof is genoemd naar Rudolf Diesel, de uitvinder van de dieselmotor. Het UN-nummer is 1202.

Omdat dieselolie in een dieselmotor gebruikt wordt moet het een snelle ontsteking hebben, want dieselmotoren hebben geen ontstekingsmechanisme. Andere belangrijke vereisten aan diesel zijn een  lage viscositeit voor een goed verstuiving in de motor en een hoge graad van zuiverheid.

BOL levert al jaren kwalitatief hoogwaardige diesel, zowel thuisgestort als aan de pomp voor de personenwagens, vrachtwagens en landbouwmachines.

Diesel Pure EN590

Als alternatief voor de standaard Diesel EN590 kunnen wij u diesel leveren welke geen bio-component bevat. Wij leveren dit onder de naam Diesel Pure EN590.
Doordat Diesel Pure EN590 geen bio-component bevat is deze niet alleen schoner maar ook zuiniger, kan langer bewaard worden en kunnen mogelijke problemen voorkomen worden. Uiteraard is elke dieselmotor geschikt voor het gebruik van Diesel Pure EN590.

HVO / BTL

Hydrotreated Vegetable Oil of Biomass To Liquid
BTL-brandstof (Biomass to Liquid (BTL/HVO) is een synthetische brandstof die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard. Om deze brandstof te verkrijgen uit biomassa wordt de biomassa eerst vergast. Dit wordt ook wel Pyrolyse genoemd en in deze fase ontstaat synthetisch gas. De volgende stap in het proces is het synthese proces. Met behulp van een Fischer-Tropsch-achtige methode wordt wordt het gas omgezet naar vloeistof. Vandaar de naam BTL (Biomass To Liquid) of HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).

Euro Loodvrij 95

Euro Loodvrij 95 is geschikt voor alle benzinevoertuigen met een Europese typegoedkeuring sinds juli 1991 en is van superieure kwaliteit met prestatie verbeterende additieven. Hierdoor houdt het de onderdelen van de motor schoon en reinigt vervuilde motoronderdelen (kleppen, injectoren). Euro Loodvrij 95 heeft een MON getal van 85 en een RON getal van 95  en mag conform de huidige regelgeving tot 5% ethanol bevatten.

Advies

Wilt u een uitgebreid advies of wilt u meer weten van ons assortiment? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers. Zij kunnen u alles vertellen over onze brandstoffen. 
mail@superoil.nl of 0321 – 387 654.

Brandstoffen bestellen?

Aanvraagformulier invullen